-
چهارشنبه, ۲۱ دی ۱۴۰۱
-
۳۱۸
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رقابت ۱۴۹ متسابق از ۸۰ کشور در مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از ۲۳ دی در مشهد آغاز خواهد شد. حمید مجیدی مهر در نشست خبری مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن که امروز، ۲۱ دی ماه، در اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: امسال پس از حدود هشت سال توانستیم به رکورد ۸۰ دست پیدا کنیم. در این دوره ۸۰ کشور نمایندگان خود را برای حضور در مسابقات معرفی کردهاند. مرحله مقدماتی این مسابقات در مشهد مقدس و مرحله نهایی نیز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی تهران برپا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دوره گذشته نمایندگان ۶۸ کشور در این رویداد بینالمللی حضور داشتند، افزود: افرایش تعداد کشورهای حاضر در مسابقات به ۸۰ کشور نشاندهنده اهتمام به دیپلماسی قرآنمحور است. همچنین شعار این دوره از مسابقات همانند دورههای قبل «یک کتاب، یک امت» است. این موضوع نشاندهنده این است که جمهوری اسلامی اتحاد و برادری خود را با کشورهای مسلمان حفظ کرده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: فایل تصویری شرکتکنندگان با هماهنگی سفارتها و رایزنهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، جامعةالمصطفی العالمیه و موسسات قرآنی ضبط و دریافت شده و مراحل نهایی تدوین آن توسط تدوینگران حرفهای صدا و سیمای کشور صورت گرفته است. میزبانی این دوره در مشهد مقدس خواهد بود و در این مرحله فایل تصویری ضبط شده شرکتکنندگان برای گروه داوری پخش خواهد شد تا به صورت زنده از سوی آنها مورد ارزیابی قرار گیرند.
مجیدی مهر با اشاره به حضور داورانی از کشورهای عراق و افغانستان برای داوری این دوره از مسابقات بیان کرد: در مجموع ۲۴ داور، به تفکیک ۱۲ داور در بخش بانوان و ۱۲ داور در بخش آقایان این دوره از مسابقات را داوری خواهند کرد. ناظر فنی این دوره از مسابقات در بخش آقای هاشم روغنی و در بخش بانوان خانم الماسی خواهد بود.
وی با اشاره به تغییرات در حوزه فنی این دوره از مسابقات بیان کرد: یکی از رویکردهای ما در این دوره از مسابقات این است که شرکتکنندگان برای رسیدن به مرحله نهایی باید از سه یا چهار مرحله فنی عبور کنند که این موضوع موجب ارتقاء فنی افراد شرکتکننده میشود. یکی دیگر از رویکردهای ما در این دوره از مسابقات بهرهمندی از داوران خارجی و جوان است که تاکنون به ایران نیامدهاند زیرا گردش نسلی در انتخاب داوران در کشورهای مختلف همواره مورد توجه بوده است.
اضافه شدن بخش ترتیل بانوان در این دوره از مسابقات
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران امسال در ۲ گروه بانوان و آقایان برگزار میشود که گروه آقایان در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن و گروه بانوان نیز در رشتههای قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن کریم خواهد بود. رشته ترتیل برای اولین بار برای بانوان اضافه شده که نشاندهنده اهتمام مجموعه حاکمیت به امور قرآنی بانوان است و خواستهای که سالیان سال مطالبه میشد، در این دوره محقق شد. ضمن اینکه سطح فعالیتهای قرآنی بانوان در کشور رشد چشمگیری داشته و این موضوع این فرصت را به ما داد تا برنامهریزی در این خصوص داشته باشیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر این نیز امسال در مسابقات نغمات دینی شاهد بازگشت رشته همخوانی و مدیحهسرایی بانوان بودیم که این میتواند آغازی برای توسعه فعالیتهای قرآنی در بین بانوان که تقریبا بیش از ۷۰ درصد استقبالکنندگان از فعالیتهای قرآنی را بانوان تشکیل میدهند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جوایز رتبه اول در رشته قرائت و حفظ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، رتبه دوم یک میلیارد ریال و رتبه سوم ۹۰۰ میلیون ریال و در رشته ترتیل به ترتیب برای نفر اول ۹۰۰، نفر دوم ۷۰۰ و نفر سوم ۵۰۰ میلیون ریال مبلغ تعیین شده که در راستای فرمایشات رهبری مبنی بر حذف ارزهای خارجی و توجه به پول ملی و سیاستهای اقتصاد مقاومتی، ارز در مسابقات بینالمللی حذف شده است و کسانی که به ایران خواهند آمد، باید ریال دریافت کنند.
خبر تکمیلی: شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف خراسان رضوی خبر داد؛ برگزاری سیونهمیندوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در مشهد بهصورت ویدئوکنفرانس
حجتالاسلام جمال ایزدی در نشست خبری مرحله مقدماتی سیونهمیندوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی که بهصورت ویدئوکنفرانس در محل این اداره برگزار شد، گفت: مرحله مقدماتی سیونهمیندوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم بهصورت ضبطی و غیرحضوری از ۲۳ تا ۲۷ دی ۱۴۰۱در مشهد مقدس برگزار میشود.
وی بااشارهبه میزبانی مشهد مقدس درایندوره از مسابقات قرآن کریم گفت: منتخبین این مسابقات به مرحله نهایی که بهصورت حضوری در سالن اجلاس سران در تهران از ۲۸ بهمن تا ۴ اسفند برگزار میشود، راه پیدا میکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف خراسان رضوی بیان کرد: درایندوره ۱۴۹نفر از ۸۰ کشور در بخش برادران در رشتههای حفظ کل، قرائت و ترتیل و برای خواهران در رشته حفظ کل و ترتیل بهرقابت خواهند کرد. وی افزود: قرآن کتاب سعادت بشر، تمام نیازهای یک مسلمان را در عرصههای مختلف تأمین کرده است. مشکل جامعه امروز ما بهواسطه دوری از قرآن است و اگر براساس قرآن عمل کنیم مشکلات جامعه برطرف میشود.
معاون فرهنگی اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، گفت: مسابقات قرآن درجهت ترویج فرهنگ قرآن نقش مؤثری دارد و ابتدا ما باید با قرآن مأنوس شویم، سپس بفهمیم و زمینه عملیاتیشدن دستورات قرآن را در زندگی پیاده و برای ترویج دستورات آن در جامعه تلاش کنیم.
درادامه حمید مجیدی مهر؛ رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف بابیاناینکه از ۸۰ کشور نمایندگان قرآنی بهصورت غیرحضوری بهرقابت خواهند پرداخت، گفت: منتخبین اینمرحله حضوری همزمان با مبعث پیامبر(ص) در تهران رقابت خواهند کرد.
وی به حضور کشورهای مختلف درایندوره از مسابقات قرآنی اشاره کرد و به گسترش انس با قرآن در جامعه جهانی اضافه کرد: ازطریق رایزنیهای فرهنگی و سیاسی با کشورهای شرکتکننده، تلاوت آنها ضبط شده و مراحل تدوین آن سپری و این فایلهای تصویری درمعرضدید داوران قرار خواهد گرفت و منتخبان مشخص خواهند شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف بابیاناینکه برای اولینبار رشته ترتیل در مسابقات بینالمللی برای خانمها اضافه شده است، افزود: خوشبختانه سطح قرائتها و فعالیتهای قرآنی بین بانوان رشد چشمگیری داشته و ۶۰ تا ۷۰درصد استقبالکنندگان از فعالیتهای قرانی را بانوان تشکیل میدهند.
وی باتأکیدبر برگزاری مسابقات قرآن کریم با محوریت انس با قرآن، خاطرنشان کرد: شعار ایندوره از مسابقات قرآن کریم «یک کتاب یک امت است» است. اسامی داوران مرحله مقدماتی سیونهمیندوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ازسوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام شد که بین آنها دو داور از افغانستان و عراق نیز دیده میشود.
برهمیناساس در بخش آقایان محمدجواد رجایی در بخش تجوید، نصرتالله حسینی در بخش صوت، رضا محمدپور در بخش لحن، سعید فیاض در بخش وقف و ابتدا و حمید درایتی و محمدصادق نصراللهی در بخش حسن حفظ در گروه داوری حضور دارند.
ریاست هیئتداوران بخش آقایان را سید علی سرابی برعهده دارد و ناظر فنی اینبخش هاشم روغنیست.
سید احمد غفاری از افغانستان و احمد عادل عبدالباری از عراق دو داور بینالمللی حاضر در گروه داوران هستند.
در بخش بانوان نیز مرضیه دیانی در بخش تجوید، ملیحه اسحاقنژاد در بخش صوت، لیلا بایست در بخش لحن، مریم خطیب در بخش وقف و ابتدا و زهرا افخمی و مریم سعیدی نیز در بخش حسن حفظ بهعنوان داور معرفی شدهاند. رئیس هیئتداوران در بخش بانوان برعهده مریم خطیب گذاشته شده و ناظر فنی نیز اعظم الماسیست.
مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی در پنج رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن در بخش آقایان و قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن در بخش بانوان برگزار میشود.
>>> مشاهده ی گزارش تصویری یک روز کاری هیئت داوران مسابقات...